jaana hattu

KOULUTTAMISEN ammattilaisena pidän tärkeänä tavoitteiden mukaista toimintaa mukavassa ilmapiirissä. Sovitaan tavoitteista!

 

Fasilitoin koulutustilaisuudet siten, että osallistujat saavat oivaltaa tavoiteltavia näkökulmia ja löytävät askeleet niitä kohti. Koulutuksella pitää olla vaikuttavuutta arkeen: siksi on tärkeää huolella valita se, minkä oppimisesta tai tarkastelusta olisi mahdollisesti eniten hyötyä tavoitteen saavuttamiseksi.

 

 

Koulutustausta:

Kouluttajana tunnen oppimisen käytänteet niin pienryhmien kuin joukkojen näkökulmista. Olen luennoinnut yliopistolla ja työyhteisöissä, opettanut koulussa, opettajankoulutuksessa mm. didaktiikan pienryhmissä, kouluttanut työpaikoilla ja antanut työnohjausta sekä ohjannut ryhmäprosesseja. Kollaboraatioinformaation kiinnostava jakaminenfasilitointi; tuttuja juttuja ja työiloa!

 

Koulutuspalautteista poimittua.

  • "Wau, tehokasta!"
  • "En olisi millään jaksanut, mutta tempauduin mukaan... Vauhdikas, mutta perusteellinen kouluttaja."
  • "Kouluttajan persoonallinen koulutustyyli toi asian ihan uuteen valoon."
  • "Asiantuntevaa. Erittäin."
  • "Tuntui, että minut ja tarpeeni kohdattiin henkilökohtaisellakin tasolla, tätä en olisi osannut edes toivoa. Hyvä!"
  • "Muistatko minut? Opetit mua ja olitkin ihan paras opettaja ketä mulla koskaan ollut. Yks päivä tulit mieleen, sillä monet asiat joista puhuit ovat alkaneet nyt kunnolla 'avautumaan' ja muutenkin sinä ihmisenä ja opettajana olet vaikuttanut muhun hyvin positiivisella tavalla. Itse ohjaan nykyään myös ryhmiä ja haen siihen opetukseen sitä samanlaista innostavaa, sallivaa ja mukana olevaa tyyliä kuin sinulla on. Olet todella hyvä opettaja ja toivon, että pääset jakamaan tätä ammattitaitoa mahdollisimman monelle oppilaalle ja muullekkin kaduntallaajalle."
  • "Ryhmätyö = tyhmätyö paitsi tällä kertaa. Kiitos kouluttajalle."

 

  • "Mun on monet kerrat pitänyt etsiä sut käsiin ja kiittää maailman kannustavimmasta asenteesta opiskelijoihin ja mahtavista oppitunneista. Oon monet kerrat miettinyt sun kykyä ottaa jokainen opiskelija omana itsenään ja kannustaa jokaista opiskelemaan niin kuin itse parhaaksi näkee. Näin mä ainakin muistan lukion oppitunneilta. Opin näillä tunneilla enemmän kun oon koskaan tajunnutkaan, niin filosofiasta kuin itestänikin. Sen takia haluankin sanoa, että sun kannustavalla asenteella ja luottamuksella tulevaisuuteen on ollut iso rooli siinä, mihin oon nyt ajautunut. Pääsin yhden välivuoden jälkeen opiskelemaan Helsingin oikeustieteelliseen tiedekuntaan ja vaikka se on aina ollut mun unelmana, niin en tiedä olisko mulla riittänyt usko itteeni ilman jonkun toisenkin luottoa. En koskaan oo ollut koulun fiksuimpia kavereita, mutta tavoitteita ja unelmia mulla on aina riittänyt. Nyt toivonkin, että tää tutkinto vie mut sellaseen suuntaan, mitä oon elämältäni aina halunnut, lähinnä siis ilmisoikeuksien pariin. Halusin vaan tulla sanomaan siis, että olit ehdottomasti mun lempiopettajia ja olis kiva kuulla myös mitä sulle kuuluu nykyään!"