Lyhytkestoista konsultaatiota mahdollista järjestää: kysy sähköpostilla toimisto[ät]mindflower.fi. Tällä hetkellä resurssit pitkäkestoisen KELA:n kuntoutuspsykoterapian osalta täynnä, mutta tiedustele toki tilanetta sähköpostilla. jaanab03052019

 

Yksityisesti surffaamalla netissä voit löytää mainion terapeutin. KELA:n kuntoutuspsykoterapeuttia etsivät saavat psykiatriltaan usein listan terapeuteista, joista he sitten valitsevat itselleen sopivimmat... Todella vaikea homma, mutta siitä voi selvitä :)

 

Kirjoita rohkeasti muutamallekin terapeutille tai soita. Käy tapaamassa ja mieti, kenen kanssa uskoisit jaksavasi tämän "välitilinpäätösjakson": tunne on usein palautteen asemassa... Tulet kuulluksi, rohkaistut puhumaan ja saat yhdessä ajatellen uusia näkökulmia asioihisi: se on arvokasta ja hyvä investointi psykologiseen pääomaasi vuosiksi eteenpäin. Tässä muunnettuna eräs esimerkkikirje, jolla vastasin terapeuttia etsivälle:

 

 

"Hei,

 
nyt ajan kanssa pääsen vastaamaan koskettavaan mailiisi. Kiitos luottamuksesta! 
 
En (tietoturvasyitä) tässä jatka esille ottamiesi asioiden pohdintaa, mutta voin kertoa: kokemasi perusteella uskon, että hyödyt juurkin ratkaisukeskeisestä, kognitiivisesta ja paikoin myös muiden suuntauksien välineitä käyttävästä ns. integratiivisesta terapiasta!
 
Kirjoitit, että jaksamisesi on vähissä. Voimia!! Etenkin toivon sinulle voimia etsiä nyt itsellesi sopivinta terapeuttia. Ratkaisevaa on paitsi ammattitaito myös ns. "kemia" -taso eli että sinulla synkkaa terapeuttisi kanssa. Ei varmasti ole helppoa käydä tapaamassa muutamaakin terapeuttia, jotta Se Oikea löytyisi. Kannustan kuitenkin sinnikkyyteen!!
 
Jos olet jo sinulle sopivan terapeutin löytänyt niin onnittelut! Ei kannata myöskään liian vaikeaa tästä valinnasta tehdä, joskus onnistaa helpostikin :) Kyseessä mahdollisesti pitkä, kolmen vuoden yhteinen "matka", joten alussa ja terapeuttia valitessasi jaksa olla kärsivällinen vielä hetken  ja rohkea!
 
Mielelläni autan tässä terapeutin etsintäprosessissa. En todellakaan loukkaannu, jos et sitten valitsekaan minua vaan minulle sekä työskentelylleni on tärkeää, että saisit itsellesi parhaiten sopivan ammatti-ihmisen rinnallesi. Myös minä hiukan "valitsen" asiakkaitani eli jos ymmärrän, että hyötyisit jostain toisesta kollegastani tai hänen erityisosaamisestaan niin toki suosittelen sitten eteenpäin etsinnässä.
 
Tämän vuoksi pidän tutustumishintani edullisena eli 20€/45 min kolmen ensimmäisen kerran ajoista. Sen jälkeen asiakas minulla maksaa - KELA:n aikatauluista riippumatta . vain omaavastuuosuuden käynneistään. Jos KELA:lta tulee kielteinen päätös niin suunnittelen asiakkaan kanssa terapian muodot kukkarolle sopivaksi, mikäli asiakas kuitenkin haluaa jatkaa.
 
Tule rohkeasti käymään luonani niin tuen sinua terapeutin löytämisessä. Ensimmäisellä kerralla kartoitan voimavarojasi ja kerron myös monien eri terapiatyökalujen sopivuudesta kulloisiinkin asioihin.
 
Kannattaa myös kysyä terapeutilta, miksi hänellä on tilaa uusille asiakkaille :)? Minulla vastaus on se, että jäin pois päätoimisesta yliopistotyöstä vastikään ja ryhdyin päätoimisesti nyt terapiatyöhön - valmistuin perjantaina 11.4.2014 VET eli vaativan erityistason psykoterapeutiksi. Teen myös väitöskirjaa ja koulutan, joten en buukkaa kalenteriani täyteen terapia-asiakkaista: tällä tavalla varmistan virkeyden ja jaksamisen sekä terapeuttina että tutkijana / opettajana, työohjaajana, coachina ja kouluttajana.
 
Kuulostaa ehkä hurjalta se moninaisuus, mitä nettisivuillani esitän toimenkuvakseni, mutta haluan vielä sanoa, että todella tärkeää on minulle nimenomaisesti asiakastyö. Siinä panokset ja tulokset ovat elämän kokoisia! Lisäksi olen kyllä tällainen nuorekas "mummo" eli helposti lähestyttävä :) tapaus.
 
Jaksamista siis toivotan sinulle. Tule käymään... ehdota joitain päiviä tai aikoja niin vastaan,
 
Ystävällisin terveisin
 
Jaana L.
Mindflower"

Ota yhteyttä!

Parhaiten saat yhteyden laittamalla tekstiviestin +358 45 35X X943  (X on ykkönen) tai laittamalla viestin tästä.

Contact me!

box upload 48Want to know more: please call +358 45 35X X943  (replace X with one) or send email yhteydenotto at mindflower.fi.